تاکید ظریف بر ضرورت عملیاتی شدن اینستکس-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

تاکید ظریف بر ضرورت عملیاتی شدن اینستکس

وزیر امور خارجه با مثبت قلمداد کردن پیوستن شش کشور اروپایی به اینستکس اظهار داشت: آنچه لازم است شاهد آن باشیم، عملیاتی شدن اینستکس است که با امضای تفاهم‌نامه بین طرف ایرانی و اروپایی اینستکس، احتمال اینکه این روش و مکانیزم در آینده به اجرا درآید، وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 09
کد خبر: ۳۰۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در اجلاس «روند استانبول- قلب آسیا» صبح امروز وارد ترکیه شد. محور اصلی گفت‌ وگوهای ظریف، صلح، مشارکت و همکاری‌های منطقه‌ای برای آینده افغانستان است.

 

نخستین نشست قلب آسیا در سال ۲۰۱۱ در شهر استانبول ترکیه و با شرکت وزیران امور خارجه ۱۴ کشور شامل ترکیه، افغانستان، آذربایجان، چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ترکمنستان و امارات متحده عربی برگزار شد.

 

ظریف در بدو ورود به استانبول و در پاسخ به پرسشی در ارتباط با نشست کمیسیون مشترک برجام که جمعه گذشته در وین برگزار شده بود، خاطرنشان کرد: ما حتماً از میزان تعهد اتحادیه اروپا و کشورهای عضو به اجرای برجام ناراضی هستیم و این موضوع در روز جمعه به صورت واضح از سوی ایران و همچنین دو کشور غیراروپایی برجام یعنی روسیه و چین با صراحت و با هماهنگی قابل توجهی از سوی سه کشور مطرح شد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: در این جلسه همچنین در مورد ضرورت اجرای واقعی تعهدات برجامی از سوی دیگران و اینکه ایران همواره آمادگی داشته در صورت اجرای تعهدات از سوی طرف‌های دیگرِ عضو این توافق بین‌المللی، اقدامات خود مبتنی بر ماده ۳۶ برجام را متوقف کند، تاکید شد.

 

ظریف با تاکید بر اینکه اقدام جدید شش کشور اتحادیه اروپا برای پیوستن به اینستکس، اقدام مثبتی است، ابراز داشت: آنچه لازم است شاهد آن باشیم، عملیاتی شدن اینستکس است که با امضای تفاهم‌نامه بین طرف ایرانی و اروپایی اینستکس، احتمال اینکه این روش و مکانیزم در آینده به اجرا درآید، وجود دارد.

 

وزیر امور خارجه همچنین درباره سفر خود به استانبول گفت: روابط ما با کشورهای همسایه، روابط ویژه‌ای است و بیشترین سفرها را از ابتدای پذیرش مسئولیت تاکنون به کشورهای همسایه از جمله ترکیه و روسیه داشته‌ایم.

 

وی در مورد اهداف برگزاری اجلاس قلب آسیا اظهار داشت: این اجلاس برای هماهنگی همکاری‌های منطقه‌ای با افغانستان به منظور ایجاد ثبات و توسعه همه‌جانبه در این کشور شکل گرفته است. در این چند سال کشورهای مختلف، مسئولیت‌های مختلفی در این ارتباط برعهده گرفته‌اند که مسئولیت ایران بحث آموزش در افغانستان بوده است.

 

وزیر امور خارجه با بیان اینکه با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان و تحولات مربوط به مذاکرات روند صلح در این کشور، اکنون شاهد شرایط ویژه‌ای در افغانستان هستیم، تصریح کرد: ضرورت دارد کشورهای منطقه و همسایه افغانستان نقش فعال‌تری در روند صلح و بازسازی این کشور ایفا کنند. به همین دلیل این اجلاس فرصت خوبی برای کشورهای مختلف برای بحث و گفت‌وگو در حوزه‌هایی است که می‌تواند به افغانستان و روند صلح در این کشور کمک کند.

 

ظریف ادامه داد: در جریان و حاشیه این اجلاس ممکن است با برخی مقامات شرکت‌کننده در اجلاس از کشورهای دیگر نیز رایزنی و گفت‌وگو داشته باشیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده